Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, η επίσκεψη του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στο 1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας – Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος POWER «Γέφυρες Ισότητας», στελέχη του ΟΕΝΕΦ συνάντησαν τους/ις μαθητές/τριες (Junior Ambassadors) και τους/ις εκπαιδευτικούς (Senior Ambassadors) του σχολείου, θέτοντας στο μικροσκόπιο το κρίσιμο ζήτημα της «Ισότητας των Φύλων στην Αγορά Εργασίας».

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Δρ. Κωνσταντίνου Στεργίου, Αντιπρόεδρο του ΟΕΝΕΦ και Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Ο Δρ. Στεργίου ανέλυσε τους στόχους του προγράμματος, αναδεικνύοντας τη διαχρονική συνεργασία του ΟΕΝΕΦ με τα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπογραμμίζοντας πως η μη τυπική μάθηση μπορεί να ενισχύσει το σχολικό περιβάλλον και να το κατευθύνει προς ένα γόνιμο κοινωνικό διάλογο.

Στην συνέχεια, το λόγο πήραν η κα. Ραχήλ Ρίζου (Ψυχολόγος & Επιστημονική Συνεργάτης του ΟΕΝΕΦ) και η κα. Σταυρούλα Παπανικολάου (Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας). Μέσα από μια επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση, οι δύο εισηγήτριες ανέλυσαν τις ρίζες της έμφυλης ανισότητας, εντόπισαν τις σύγχρονες εκφάνσεις του φαινομένου στην καθημερινότητα, πρότειναν πρακτικούς τρόπους για την κατάρριψη των στερεοτύπων που περιορίζουν τις προοπτικές των νέων.

Η αξιοσημείωτη ωριμότητα και η κριτική σκέψη των μαθητών/ριών του 1ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας όπως και η ενεργή συμμετοχή τους δεν ήταν απλώς τυπική, αλλά ουσιαστική, γεμάτη ερωτήματα που δείχνουν μια γενιά έτοιμη για αλλαγή.

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στη Διεύθυνση του 1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, στον σύλλογο διδασκόντων και, κυρίως, στους μαθητές και στις μαθήτριες για την άψογη φιλοξενία και την έμπνευση που προσέφεραν.

Το έργο «Γέφυρες Ισότητας» υλοποιείται στο πλαίσιο του POWER (Promoting Organisations’ empoWErment to guarantee women’s human Rights and stop gender violence), υπό τον συντονισμό της WeWorld, σε συνεργασία με την ActionAid Hellas και την Asociación Bienestar y Desarrollo (ABD). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος CERV (2023 – DAPHNE).

Οι Νέοι Μπροστά!

Μείνετε συντονισμένοι/ες στις δράσεις μας!

Active Youths: instabio

Europe Direct Western Macedonia: instabio

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: https://shorturl.at/lyOR3